Over ons

Soft Cactus & See You at Six zijn vrij nieuwe stoffenmerken (resp. Sinds 2014 & 2016), die vooral gericht zijn op de zelfnaaimarkt, kleding- en bedlinnenproductie.
 
Ons doel is om mooie, maar betaalbare stoffen uit te brengen, die zacht zijn, maar ook met een knipoog en een glimlach, en een beetje "stekelig" zoals een cactus.
We willen graag een fijn gevoel en inspiratie geven om mooie dingen te creëren met onze stoffen.


Soft Cactus 

Momenteel zijn er twee katoenen Soft Cactus collecties per jaar:
- Met een brede waaier van kleuren
- Onderverdeeld in kleurensets om zo gemakkelijk bijpassende stoffen te vinden
- Ook ondersteund door bijpassende uni kleuren, voor voeringen, biaisband, achterkanten, accenten ..
- Zijnde een uitgebalanceerde collectie, uitgebalanceerde kleuren sets, evenwichtige kleuren per ontwerp
- Kleuren die passen bij de huidige mode => creaties kunnen vervolgens eenvoudig worden gecombineerd met truien, vesten, kousen, panty's, .. uit de kledingwinkel
- Elk ontwerp heeft zijn eigen identiteit en persoonlijkheid en krijgt zijn eigen catchy naam
 
De stoffen worden gedrukt in Indonesië en Zuid-Korea en zijn Öko-Tex 100 (class 1) gecertificeerd, wat betekent dat ze veilig zijn voor kinderen en kleine baby's.
Collectie 1 tot 3 is een katoen van 110g/m², 145cm breed en voelt zacht aan.
De 4de en 5de collectie weegt 120g/m² en heeft ook een breedte van 145cm.
De stoffen hebben een zeer lichte, natuurlijke stretch om het comfort te verhogen.
De stoffen kunnen worden gewassen op 30 °C en kunnen in de droogkast op lage stand.
(Hoewel de stoffen een minimale krimp en een hoge kleurvastheid hebben, is het toch altijd aangeraden om ze vóór verwerking voor te wassen).


See You at Six (viscose/rayon)

See You at Six is een stoffenlijn speciaal ontworpen voor grote en kleine dames.
Het zijn zachte vrouwelijke viscose stoffen waarmee stijlvolle jurken, jump suits, lange rokken, kimono's, sjaals,... kunnen gemaakt worden.
Je kan je er als vrouw helemaal mee opkleden, voor een afspraakje met vrienden, familie of je geliefde, om 6 uur bijvoorbeeld ;-)
Het is een stoffenkwaliteit die je veel terugvindt in de hedendaagse confectiekleding omdat de stof veel soepeler valt dan gewoon katoen, maar nog steeds even goed ademt wanneer je het draagt.
De dessins zijn eerder rustig en bescheiden, maar toch met een nodige portie eigenheid.
De stoffen zijn 140 cm breed, wegen 120g/m².


See You at Six PLAYTIME collecties

Onze See You at Six PLAYTIME collecties zijn een mengeling van zachte French Terry, Viscose/Rayon, Gabardine Canvas en nu ook af en toe een Linnen-Viscose blend. 
Zachte tinten voeren de boventoon en we opteerden voor een beperkt aantal stoffen telkens in één kleur die grotendeels voor jongens en meisjes geschikt zijn.  
Daarnaast brengen we boordstof in dezelfde kleuren als de French Terry om het naaiwerk naar een hoger niveau te kunnen tillen. 
We ontwierpen ook knopen, tassenbanden, (schoen)veters, kapstokken,... om het geheel af te maken.
De verschillende collecties zijn elkaar afgestemd, echter licht aangepast aan de seizoenen, zodat men een eigen capsule-wardrobe voor baby's, kinderen of tieners kan creeëren, met voldoende ruimte voor eigenheid en creativiteit! 

Al onze katoenen stoffen zijn Oeko-Tex gecertificeerd door onze producent (Standaard 100 class 1, dus ook veilig voor baby's en kindjes) en onze terries zijn ook CPSIA certified voor de VS.